0700 19993

на цената на един градски разговор

Дати на пътуване Цена на човек Налични места

Елате с нас до Екватора в два коренно различни свята –

две от най-горещите точки на далечния Изток – Сингапур и Бали.


ДЕН 1: 23.10.2017
Сборен пункт на летище София (Терминал 2) в 10:30 ч. Излитаме с „Qatar Airways“ в 13:25 ч. за Доха, от където след 2-часов престой отлитаме за Сингапур.

ДЕН 2: 24.10.2017
Кацаме в Сингапур сутринта в 09:15 ч. местно време. Трансфер до хотела и свободно време за настаняване, освежаване и време да обядвате. Следобед се отправяме на обиколка (с градски транспорт) сред този град на контрастите, разположен на един голям остров, заобиколен от още 58 по-малки островчета, съставляващи едно от най-драматичните и живописни пристанища в света. „Града на контрастите“ е лесен за разходка и крие вълшебствата си зад всеки ъгъл. От опушените с ароматни пръчици храмове, скрити в сенките на небостъргачите, през луксозните жилищни сгради, които опират гръб в джунглата, до скритите старинни коктейлни барове, носещи духа на дните, когато Сингапур е бил пиратско пристанище. В Сингапур сякаш може да обиколиш цяла Азия без да напускаш острова, точно тук, едва на 100 км северно от Екватора. Ще се разходим из Chinatown, с неговата неподправена азиатска атмосфера, стари тесни улици, многобройни тераси, храмове и улични пазари. Тук може да намерите всичко! Ще видим и Малката Индия, където сякаш човек е в Мумбай, с цветните улици, хаотично движение и продавачи приканващи ни към пъстрите си витрини. Ще видим и прословутия квартал на забавленията Gaylang, който често е сравняван с най-известния квартал на Банкок с нощните си клубове и разкрепостено поведение. А вечерта ще може да се качим на панорамната площадка на един от най-странните и най-известни хотели в света – Marina Bay Sands  за една пленителна гледка от 57-ия етаж над залива и пристанището на Сингапур (не е вкл. в цената). След това се прибираме в хотела за нощувка.

ДЕН 3: 25.10.2017
Закуска. Днес ще може да посетим „Острова на забавленията“ – Сентоса (с градски транспорт и лифт). Едно от най-посещаваните места в Сингапур – тук са увеселителния парк “Universal Studios”, музеят на восъчните фигури „Мадам Тюсо“, най-живописната крайбрежна ивица и трите най-добри тропически плажа на Сингапур. Свободно време за плаж сред палмите и белите пясъци и посещение на различните атракции, след което се отправяме обратно към залива и небостъргачите за да посетим невероятните градини, гордостта на Сингапур – “Gardens by the Bay”. Градините са безплатни, като освен стотиците хиляди цветя разположени във и около два огромни купола, наподобяващи на гигантски стъклени гъсеници, ще може да се качим и на причудливите 50 метрови бетонни дървета над залива! След залеза се пригответе за невероятното лазерно шоу, което още предната вечер сте забелязали от панорамната площадка на хотел Marina Bay Sands. След този емоционален ден се прибираме в хотела за последна нощувка в Сингапур.

ДЕН 4: 26.10.2017
Закуска. Свободно време, след която се отправяме към летището за полет до остров БалиИндонезия в 15:35 ч. Пресичаме Екватора и преминаваме в Южното полукълбо на Земята. Кацаме в 18:25. Трансфер до хотела, настаняване. Вечерта, по желание ви предлагаме да се включите в 3-часово нощно сафари сред лъвове, тигри и още много други обитатели на Балийският открит зоопарк (не е вкл. в цената). Имайте предвид, че ще се возите в камионче-клетка, докато само на сантиметри от вас обитателите на джунглата се разхождат величествено, обикалят около светещия камион и дори се качват отгоре върху клетката за да ви разгледат по-добре – вие сте атракция за тях, колкото и те за вас! След това, с разтреперани крака, се прибираме обратно в хотела за нощувка.

ДЕН 5: 27.10.2017
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. А от 13:00 ч., по желание, може да се включите в допълнителната ни екскурзия до „Град Убуд, Гората на маймуните и Морският храм Танах Лот“ (6 часа). Обиколката започва с историческото градче Убуд, културно и архитектурно сърце на острова. До голяма степен историята му е историята на Бали. Всъщност това не е град, а 14 селца, струпани едно до друго и всяко е управлявано от свой съвет от старейшини. Типичните балийски къщички и улички изскачат сякаш от самата джунгла, а повечето са приютили в себе си най-различни ателиета на майстори, малки галерии, кафета и ресторантчета. И съвсем в самия град е най-голямата му атракция – Свещената гора на маймуните. Дружелюбните маймунки определено правят нещата много по-забавни и интересни. Може да ги храните, галите, а дори и ако ви харесат, може да седнат във вас за снимка. Ще посетим художествения музей Нека с типични балийски картини, преди да се отправим за един прекрасен залез над „Храма на морските богове“ - Танах Лот. Кацнал на скала в морето, този храм от 16-ти век е една от най-фотографираните забележителности на Бали. Може да прекосите плажа и да стигнете до острова на храма, стига приливът и вълните да го позволяват. Свободно време и след залеза се прибираме обратно в хотела.

ДЕН 6: 28.10.2017
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. По желание, от сутринта може да се включите в допълнителната ни екскурзия „Вулкана Батур и Мистичните храмове на джунглата“ (8 часа). Денят ни ще започне с един от най-странните и интересни ритуали за балийците – Танцът „Баронг“. С неговата неповторима музика, цветни маски и неестествени движения, той олицетворява борбата между доброто и злото, между боговете Баронг и Рангда. След това се отправяме към селцата Целук и Мас и техните майстори бижутери и дърворезбари. Тук може да се спазарите за добри цени на ръчно изработените бижута и декорации. От там се отправяме към будисто-хиндуисткия храм Гоа Гаджах и загадъчната „Пещера на Слоновете“ – входът й е зяпналата паст на огромно скално чудовище. След това се отправяме нагоре по склоновете на вулкана Батур за пленителна гледка над балийските джунгли. Ще обядваме с типични местни ястия (включени в цената). А по пътя надолу ще спрем на друго загадъчно място – Храмът Тирта Емпул и свещените му извори, в които хората се къпят, за да се пречистят и благословят. След това продължаваме към тайнственият Гунуг Кави – храм от 11-ти век, където седем-метрови статуи, изваяни в скалите на джунглата, пренасят душите на мъртвите по пътя им към прераждането. Прибиране в хотела около 17:00 часа, време за плаж и нощувка.

ДЕН 7: 29.10.2017
Закуска. В днешния ден ви предлагаме да се насладите на острова. Възможност за индивидуални занимания: Посещение на ЗоопаркаРазходка на гърба на слонГмуркане около близките островиПолет в тандем с парапланер и други. Нашият водач ще ви помогне да изберете най-интересното занимание за вас. А за тези, които не желаят нищо, днес ще бъде ден за пълноценна почивка на някой от райските плажове на острова. Нощувка.

ДЕН 8: 30.10.2017
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. А по желание, от сутринта може да се включите в допълнителната ни екскурзия „Зелените оризови тераси, гигантските пеперуди и храма в езерото“ (8 часа). Днес ще потеглим през джунглата към средата на острова, за да видим едни от най-красивите гледки на Бали. Заредете батериите на фотоапаратите, защото пейзажите ще бъдат божествени. Вижте симбиозата между човек и природа, вижте как балийците са оформили склоновете на безброй хълмове в подредени, стъпаловидни тераси във всички нюанси на зеленото. Разходка сред полетата, след което се  отправяме към „Парка на екзотичните пеперуди“. Тук ще можем да нахраним, снимаме и дори погалим едни от най-нежните представители на гигантските пеперуди на Азия. Красивите цветни създания ще са навсякъде около вас. Свободно време и обяд с местни ястия (вкл. в цената). След това ще се насочим към дълбините на джунглата, за да посетим един от храмовете с най-високи покриви  – Пура Лухур Батукару. Ще видим как се молят местните и принасят своите дарове към боговете. Продължаваме към построения във водата на вулканично езеро храм Пура Улун Дану. Заобиколените от всички страни от езерото, кулите на храма се издигат като бастиони на спокойствието и душевния мир, а в далечината зад тях се вижда внушителният силует на вулкан. От тук се отправяме обратно към хотела и пристигаме около 16:00. Време за плаж и нощувка.

ДЕН 9: 31.10.2017
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. А по желание, от сутринта може да се включите в допълнителната ни екскурзия „Рафтинг в джунглата“ (6 часа). Днес е време за едно диво приключение сред бързеите, водопадите и виещите се канали на река Телага Уаджа. В рафтове от по четирима души и един водач ще се спускаме в продължение на два часа по склоновете на планината, за едно наистина весело, зареждащо, и щуро изживяване. Ще залягаме, за да преминем под паднали дървета, ще се спускаме по мини-водопади, ще си поемаме дъх и спираме за почивки на някои от по-спокойните участъци на реката, преди отново да се изстреляме сред белите води надолу. Всеки от нас ще има екипировка и гребло с което ще участва в управлението под инструкциите на местният водач. Така че, за да стигнем ресторантчето на края на трасето, ще трябва да работим заедно и да изпълняваме заръките на капитана. След като преминем през душовете, сядаме на обяд (вкл. в цената) с местни ястия, преди да се отправим обратно към хотела. Прибиране в хотела около 14:00 ч. Свободно време за плаж и нощувка.

ДЕН 10: 01.11.2017

Закуска. Днес освобождаваме стаите и ще оставим багажа си на рецепцията на хотела, защото полетът ни е късно вечерта, а целият ни ден ще бъде свободен. Възможност за индивидуални занимания, за които ще получите информация и насоки от нашия водач: разходете се по дъното на океана сред коралите със скафандър на главата, посетете Аквапарка, бъдете гледач на слон за ден, гмурнете се до потънал будистки храм или пък изберете някое от многото други възможни занимания преди да се отправим от хотела за полета ни обратно към Доха в 19:00 ч. Пристигане в Доха в 00:20ч.(+1).

ДЕН 11: 02.11.2017

След престой в Доха излитаме в 06:55ч. за София и кацаме на Терминал 2 в 11:55 ч. българско време. Трансфер до града от който сте тръгнали.


Цената включва

 • Самолетни билети:
  1. София - Доха - Сингапур
  2. Сингапур - Бали
  3. Бали - Доха - София
 • Ръчен багаж до 10кг и регистриран багаж до 23кг. 
 • Летищни такси
 • Всички трансфери по програмата
 • 2 нощувки с включени закуски в Сингапур 
 • 6 нощувки с включени закуски в Бали
 • Панорамна обиколка на Сингапур
 • Водач от фирмата през цялото време. Обслужване на Български език.
 • Медицинска застраховка 

Цената не включва

 • Допълнителни екскурзии и входни такси за посещавани обекти
 • Разходи от личен характер

Допълнителни екскурзии:

 • Посещение на панорамната площадка на хотел Marina Bay Sands - 20 $
 • Острова на забавленията – Сентоса - 55 $
 • Сафари в Балийският открит зоопарк - 120 $
 • Град Убуд, Гората на маймуните и Морският храм Танах Лот - 40 $
 • Вулкана Батур и Мистичните храмове на джунглата - 55 $
 • Разходка на гърба на слон - 90 $
 • Параглайдинг в тандем - 130 $
 • Зелените оризови тераси, гигантските пеперуди и храма в езерото - 55 $
 • Рафтинг в джунглата - 50 $
 • Разходка със скафандър по дъното - 70 $
 • Аквапарк Бали - 40 $


Нагоре

Хотели

Дати на пътуване

Цена на човек

Налични места

Ibis Singapore on Bencoolen 3*

INAYA Putri Bali 5*

23.10.2017 - 02.11.2017

от 3423.00 лв Потвърдена!

Цената включва:

 • Самолетни билет София – Доха – Сингапур / Денпасар – Доха – София
 • Самолетни билет Сингапур – Денпасар
 • Ръчен багаж до 10кг и регистриран багаж до 23кг. 
 • Летищни такси
 • Всички трансфери по програмата
 • 2 нощувки с включена закуска в Сингапур 
 • 6 нощувки с включена закуска в Бали
 • Панорамна обиколка на Сингапур
 • Водач от фирмата през цялото време. Обслужване на Български език.
 • Медицинска застраховка 

Цената не включва:

 • Допълнителни екскурзии и входни такси за посещавани обекти
 • Разходи от личен характер

Допълнителни екскурзии:

 • Посещение на панорамната площадка на хотел Marina Bay Sands
 • Остров Сентоса
 • Нощно сафари в Балийският открит зоопарк
 • Убуд, Гората на маймуните и Морският храм Танах Лот
 • Вулкана Батур и Мистичните храмове на джунглата
 • Зелените оризови тераси, гигантските пеперуди и храма в езерото
 • Рафтинг в джунглата

Полезна информация:

 • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
 • Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

Маршрут по програмата: София - Доха - Сингапур / Сингапур - Денпасар / Денпасар - Доха - София


Българските граждани могат да пътуват до Сингапур с паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на влизане в страната. За престой до 90 дни не се изисква предварително издаване на виза.

От чужденците се очаква стриктно спазване на местните правила и законодателство. Предвиждат се глоби за изхвърляне на цигари по време на шофиране. Не е разрешено дъвченето на дъвка на публични места. Строго се наказват нарушенията на забраната за пушене на обществени места, във влаковете, ресторантите, обществения транспорт и спирките на превозните средства, където важи и забрана за ядене и пиене.

Пушене: Пушенето е забранено в градския транспорт, музеи, библиотеки, асансьори, театри, заведения за хранене с климатик, магазини и правителствени офиси. Глобата е 1000 сингапурски долара. Разрешено е да се пуши в климатизирани кръчми, дискотеки, караоке барове и нощни клубове. Глобите за контрабандни цигари са солени. Ако ви хванат с кутия цигари без бандерол, глобата е до 500 долара на кутия. Можете да внесете само една отворена кутия в страната.

Митнически изисквания:

Няма ограничения за вноса на местна и чужда валута ( в брой и чекове) до тяхната равностойност на 30 хил. сингапурски долара, но те следва да бъдат декларирани при влизане и напускане на страната.

Препоръчва се носенето на определени суми от евро в брой, чекове, кредитни карти и карти за банкомати (Maestro или Cirrus, например). Забранява се вносът на местни произведения, дъвки и порнографски материали. Притежаването на наркотици се наказва със смърт.

Имайте предвид, че с разположението си почти на екватора, в Сингапур почти всекидневно, обикновено следобед, вали проливен дъжд, който продължава не повече от час, затова си носете чадър. Средната температура целогодишно е около 30 градуса през деня и 25 през нощта.

Официалната валута в страната е сингапурският долар (SGD), като 1 долар = 1.2 български лева. В обръщение са банкноти от 1, 2, 5, 10, 20, 25 50, 100, 500, 1000, 10 000 сингапурски долара и монети от 1, 5, 10, 20 и 50 цента и 1 долар.

Почти навсякъде можете да се разплащате и с кредитна карта. Ако ви потрябва банка, е добре да знаете, че банките в страната работят от понеделник до петък от 9.30 ч. до 15.00 ч., а в събота са отворени до обяд. Неделя е почивен ден.


Бали е тропически остров, разположен в сърцето на Индонезийския архипелаг -  най-големият архипелаг на планетата, състоящ се от около 17 000 острова. Познат е и като „Островът на боговете“ заради магията на извисяващите се в облаците вулкани, планинските склонове, покрити с оризови тераси, гъстата тропическа джунгла и километрични плажове и топлите вълни на Индийския океан. . Островът е част от верига заедно с островите Ява на запад и Ломбок на изток. Бали се простира на площ от 5 – 6 хил.кв. км, като разстоянието между най-южната и най-северната му точка е само 90 км., а от най–източната до най–западната – 140 км. Столицата на Бали е Денпасар, където е летището.

Защо да посетя Бали?

Бали е уникален с десетките си хиляди храмове и пагоди, заради които е известен като "Островът на хилядата Храма". Островът има богата история, култура, танци, склуптура и живопис, а заедно с красивите плажове, природа и тропическия климат, Бали е смятан за едно от най-красивите и привлекателни места в света.

Целогодишно температурите са между 20 и 33 градуса по Целзий. От декември до март северният мусон може да причини проливни дъждове и висока влажност. Обикновено дните са слънчеви, а дъждовете започват през нощта и преминават бързо. От юни до септември влажността е ниска и е приятно хладно вечер. Огромното разнообразие на тропически растения – от големите бананови, мангрови дървета, акация и палми до различни видове цветя като лилия, хибискус, орхидея - колоритът, изобилието и ароматът им ще бъде навсякъде около Вас. Тук можете да се насладите на срещата с типични за тази част на света животни като например цибетката (рядко животно от рода на лисицата, което се храни със зърна кафе), игриви маймунки, елени, над 300 вида птици, изключително богатия подводен свят от корали и цветни рибки.
Местните жители са горди, че са успели да запазят индуистката си религия през вековете, Религията и вярванията им са навсякъде в ежедневието им. Във всеки балийски дом например е традиция да се оставя листо от бамбук с цветя, ориз и сол, изложени на видно място и  напръскани със светена вода.
На острова има над 20 хил. храма, като за всеки един храм е традиция да се организират поне по 2 празника през годината! Ето защо в Бали има безброй фестивали и церемонии, на които можете да станете свидетел на типичната балийска музика и танци, да се докоснете до културата и душевността на този уникален народ.
Кухнята им е  доста пикантна, включваща всички разновидности на ориза, както и морски дарове.

Основният поток от туристи в Бали е насочен към съседните курортни комплекси на Денпасар като Кута (Kuta), Санур (Sanur) и Нуса Дуа (Nusa Dua). Там са разположени повечето от хотелите, търговските обекти и нощните клубове на острова.

Банките, търговските обекти и правителствените офиси са отворени от  08.00 до 16.00 часа или от 09.00 до 17.00 часа. Много от моловете остават отворени до 22.00 часа или по-късно.

Полезна информация.

Код на страната: 0062 - международен телефонен код на Индонезия
Код на областите в Бали: 0361 - покрива южната част на Бали; 0362 - за Северно Бали; 0365 - Западно Бали; 0363 и 0366 - за Източно Бали

Българските граждани, притежаващи обикновени паспорти, валидни минимум шест месеца, могат да влизат безвизово в Република Индонезия за срок до 30 дни (без право този срок да бъде удължаван) с цел туризъм (семейни, социални или културни причини, участие в семинари, посещение на международни изложби, транзитно преминаване), като следва да имат двупосочен билет или билет за друга държава (следваща дестинация), както и да не са били включвани в забранителния списък на държавата.

Местната валута е  – индонезийска рупия – 1 щат. долар = 9500 рупии.
По-изгодната валута за смяна е американски долари. Обмяна на валута е най-добре да се прави в банките и в лицензираните чейндж бюра.
При пазаруване се приемат плащания с международни кредитни и дебитни карти. Прието е да се „пазарите” за цената. Основните места за пазаруване са столицата Денпасар, Kuta и Seminyak.

Трафикът в Бали е отляво, подобно на Великобритания. Най-удобният транспорт е с такси. Не е много удачно да се взима кола под наем, поради многото задръствания.
Местното време е  +5 часа от часовия пояс на България.
Утоляването на жаждата е препоръчително да става само с минерална и бутилирана вода.

Здраве и превенция.

Не са необходими ваксини, но е силно препоръчително ползването на противокомарни средства. Съветите, които дават  местните е да се стараете да не бъдате ухапвани от комари, да се носят дрехи, плътно покриващи тялото, да се ползват анти-комарни репеленти, да се спи под анти-комарни мрежи, да се търси незабавна лекарска помощ в случай, че лицата се почувстват зле (особено при висока температура и обрив).

Митнически изисквания:

Безмитно се внасят предмети за лична употреба, чиято стойност не надвишава 250 щ.д., 200 цигари, 50 пури, 1 литър алкохол и т.н.

Забранени за внос са всякакъв вид оръжия, наркотици, експлозиви, радиостанции, цветни фотокопирни машини, порнографски материали, книги на китайски език, китайски лекарства. За внос на наркотици се предвиждат изключително строги наказания, в отделни случаи се стига и до смъртни присъди.

Филми, видеокасети и дискове следва да бъдат представени за проверка.

Задължително се декларират вносът и износът на повече от 5 000 000 индонезийски рупии.