• Автобус
 • 6дни / 3нощ.
 • Нощувка и закуска
 • - Сряда

Молдова и Украйна

МОЛДОВА - КИШИНЕВ
УКРАЙНА - КИЕВ, ОДЕСА

Молдова и Украйна Молдова и Украйна Молдова и Украйна Молдова и Украйна Молдова и Украйна Молдова и Украйна Молдова и Украйна Молдова и Украйна Молдова и Украйна Молдова и Украйна Молдова и Украйна
избери дата 06:30ч Автогара Сердика
2 възрастни
Дата
Настаняване
Цена
Изберете
 • Отнема само 2 минути
 • Незабавно потвърждение
 • Без такси за резервация или при плащане с кредитна карта!

Цената включва

Цената НЕ включва

*Условия

Срокове и Условия
Промени без неустойка до 30 дни преди датата на тръгване
Анулация без неустойка до 30 дни преди датата на тръгване
Плащания
до 1 дни след Резервация  50%
до 30 дни преди Тръгване  100%
Неустойки
за Анулация до 9 дни преди Тръгване 100%
за Анулация до 10 дни преди Тръгване 80%
за Анулация до 20 дни преди Тръгване 50%
за Промени до 9 дни преди Тръгване 100%
за Промени до 10 дни преди Тръгване 80%
за Промени до 20 дни преди Тръгване 50%
Условия за прекратяване

Други условия по програмата

 • Необходими документи: задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране;
 • Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни;
 • Деца, пътуващи с един или без родители, представят по време на пътуването нотарилна декларация и копие от единия или двамата родители;
 • Начин на плащане: за автобусни програми депозит в размер на 30 % от пакетната цена и доплащане до 14 дни преди отпътуване;
 • Начин на плащане: за самолетни и комбинирани програми депозит в размер на 50 % от пакетната цена и доплащане до 30 дни преди отпътуване;
 • Информация за хотели се предлага на туриста след заплатено капаро.
 • Настаняването по седалки в автобуса се осъщестява според последователността на записване;
 • Настаняването по седалки в самолета се осъщестява на произволен принцип и Агенцията не гарантира места едно до друго;
 • Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата;
 • За всяка екскурзия се предвижда минимален брой участници;
 • Допълнителните екскурзии и входните такси към тях, които не са включени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в офиса на фирмата или по банков път при крайно плащане. За плащане на екскурзии на място не се приемат кредитни карти;
 • При отказ или промяна в деня след плащане на депозит, се удържа стойността на издадения самолетен билет.
 • Хотелите по програмата могат да бъдат заменени с други от същата или по-висока категория, без предварително уведомяване от страна на агенцията;
 • Настаняването в Тройна/Четворна стая не се гарантира и подлежи на препотвърждение от страна на туроператора. Туроператорът не може да гарантира, че допълнителното легло ще е стандартно единично.
 • Ако турист се записва сам и не желае да доплати за единична стая, то се комбинира с лице от същия пол. При записан нечетен брой туристи за комбинация е възможно ползването на тройна стая.
 • Пътуването не е подходящо за хора с ограничена подвижност;
 • Терминът “Свободно време” в туристическата програма означава, че през това време персоналът на Организатора и автобусът не са на разположение на туристите;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД "Армеец";
 • Туроператорът е сключил застрахователен договор „Отговорност на туроператора" със застрахователно дружество „ЗД Евроинс“ АД. по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 3700100001942/07.03.2019 на „ЗД Евроинс"  АД - гр. София, бул. „Хр. Колумб“ № 43, ЕИК 121265113, тел +359 2 9661525.

Полезно

Музеи в Одеса:

 • Археологически музей
 • Военно исторически музей
 • Дом-музей на Николай Рьорих
 • Литературно-мемориален музей на А.С. Пушкин

Музеи в Одеса:

 • Исторически музей
 • Национален музей на Руското изкуство

Музеи в Кишинев:

 • Военно исторически музей
 • Национален музей на изящните изкуства
 • Етнографски музей

Часово време: България 12 ч.; Украйна 12 ч.

 

Изхранване

Нощувка и закуска

Друга информация

Застраховка "ПОМОЩ ПРИ ПЪТУВАНЕ В ЧУЖБИНА" при ЗАД"Армеец" с лимит 5000 евро.

Срок на застраховката - от 00:00ч на първия ден от пътуването до 23:59ч на последния ден от пътуването.

Срещу платена застрахователна премия Застрахователят сключва застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” и се задължава при настъпване на застрахователно събитие, покрито по условията на сключената застрахователна полица да обезщети разходи и суми, определени по вид и до лимитите за съответното покритие.
По условията на застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” се застраховат физически лица, без оглед на тяхното гражданство за времето на пътуване или престой извън територията на Република България.
Застраховката е валидна за цял свят с изключение територията на Република България и страната на постоянно местожителство на Застрахования (в случай, че е различна от България).
Застраховката не осигурява застрахователно покритие за застрахованите лица, които не са български граждани, в случай, че събитието настъпи на територията на държавата на постоянното им местоживеене и за която имат валидна здравна осигуровка и/или застраховка.

8. ЗАСТРАХОВАНИ ЛИЦА
8. Застраховат се физически и психически здрави лица на възраст до 85 години.
8.1. Лица на възраст над 70 години до 85 години се застраховат при завишена застрахователна премия.
9. Не се покрива рискът “Смърт вследствие злополука” за недееспособни лица и лица под 14 годишна възраст.

10. Основни рискове:
10.1. Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване;
10.2. Репатриране вследствие злополука или акутно заболяване;
10.3. Спешна дентална помощ.

ПРОГРАМА

Молдова и Украйна са най–автентичните места, на които можете да се озовете. Това кратко пътуване през Одеса, Киев и Кишинев, ще остане в сърцата Ви, не само заради прекрасните природни гледки, слънчевото време, а и заради невероятните срещи с местни хора и традиции. 

Ден 1 : София - Русе - Одеса (992 км)

Отпътуваме около обяд от София от Автогара Сердика. Отправяме се към Русе, за да преминем през Румъния и Молдова транзит и да стигнем до прекрасната Одеса.

Ден 2 : Одеса

Пристигане преди обяд. Страна с богата история, Украйна ревниво пази своите тайни и съхранява културното си наследство. Динамични градове, старинни замъци, разнообразни пейзажи и дружелюбни жители – всичко това прави страната специална, а липсата нан масов туризъм й придава чар и автентичност, които рядко може да срещнете другаде.По желание и на доплащане – туристическа обиколка на Одеса.

Разположена на брега на Черно море, градът е лятната столица на Украйна и третият по големина град в страната. Въпреки че е създадена през 1794 г и е сравнително млада в сравнение с Киев и Лвов, Одеса може да предложи огромен брой архитектурни и културни паметници, топлата красота на Черно море и невероятна кухня. Ще ви очарова чувството за хумор на местните, спокойната атмосфера по улица Дерибасовка – трептящото сърце на града, младежката атмосфера от множеството студенти. Ще ви покажем Националния театър за опера и балет на Одеса – построен в стил барок през 1887 г , той несъмнено е най-красивата сграда в града. Елегантна, но и внушителна, с невероятна акустика,  операта е място, което не бива да пропускате. Следва Потьомкинската лестница – един от символите на Одеса. Разположени на живописен площад, над пристанището на Одеса , те са построени в края на 19ти век, а на върха им е разположен паметникът на основателя на Одеса – херцог дьо Ришельо. Нощувка.

Ден 3 : Одеса - Киев (475 км)

Закуска. Отпътуване за Киев. По желание и на доплащане – туристическа обиколка : Киев е люлката на Киевска Рус, а днес столица на Украйна. Със своята над 1500-годишна история  той е най-старият град в Украйна, Русия и Беларус. Тук ще видим най-старата улица в източна Европа „Андреевский спуск”, на която се намират Дом Орлова, Контрактовия площад, Успенската църква "Богородица Пирогоща", Гостинный двор, Киево-Магилянската академия, Речната гара. Историческото и културно наследство на Киев е уникално, с над 2000 археологически, архитектурни и природни монументи. Каним ви на разходка из атракциите на града, за да видите Андреевската църква, шедьовър на бароковата архитектура, къщата на Булгакови, старинния замък и Подил, стария търговски квартал, център на средновековния град.

Нощувка.

Ден 4: Киев - Киевско-Печорска Лавра - Кишинев, Молдова

Закуска. Свободно време и възможност за допълнителна екскурзия до Киевско–Печорската Лавра: Националният Киево – Печорски архитектурен комплекс Лавра е част от наследството на ЮНЕСКО. По време на тура местният екскурзовод ще ни запознае с историята на това свято място - един от най-старите пещерни манастири, посветен на Св. Богородица, разположен бреговете на р. Днепър. Комплексът заема площ от около 28 хектара, с повече от 100 архитектурни паметника. В двете му части - Долна и Горна Лавра - се намират нетленните мощи на редица светци и монаси.

Около обяд отпътуване за Кишинев. Пристигане късно вечерта. Нощувка.

Ден 5 : Кишинев, Молдова - София, България (837 км)

Закуска. По желание и на доплащане – туристическа обиколка в Кишинев.

Молдова се намира между Румъния на запад и Украйна на изток и носи следи както от общото си минало с Украйна, така и от миналото си в Съветския съюз. Но тази малка страна има и сама какво да предложи. Тя е отдалечена и встрани от туристическия поток, затова е приятна за посещение, със запазени традиции и гостоприемство и не на последни място с отлични вина.  

Разходката ни в центъра на Кишинев започва от Триумфалната арка, Катедралния събор „Рождество Христово“ и паметникът на Щефан чел Маре с едноименния парк и фонтана. Ще се насладим на атмосферата на парка Valea Morilor  с каскадните стълби с фонтана и огромно езеро с красива алея. В близост е най-красивият музей на града – Музеят за история и етнография. На фона на градския пейзаж и традиционната архитектура на града, сградата се откроява със своя псевдомавритански стил и уникални зали.

Отпътуване за България. Нощен преход.

Ден 6 : Пристигане в България.

* Забележка: За пътуването се изисква международен паспорт, валиден минимум 6 месеца, след датата на прибиране!

 

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на Научете повече.